Українська асоціація платіжних систем висловила підтримку НБУ та запевнила у стабільності банківської системи України
Українська асоціація платіжних систем висловила підтримку НБУ та запевнила у стабільності банківської системи України

Останнім часом більшість зарубіжних джерел публікують інформацію про посилення збройної агресії, збільшення з боку агресора військової техніки на кордонах України та залучення України до неминучої війни. На тлі цього UAPS висловила рішучу підтримку Національному банку України від імені усіх учасників платіжного ринку.

В офіційному листі Українська асоціація платіжних систем запевняє, що сьогодні банківська система стабільна та непорушна, а також здатна забезпечити виконання своїх зобов’язань перед громадськістю. У заяві також йдеться про можливість забезпечити стабільність курсу гривні та зменшити паніку серед населення.

Нагадаємо, що наприкінці грудня президент UAPS Галина Хейло стала гостею американської авторської програми “U nas v Americe”. В інтерв’ю Арі Каган президент UAPS розповіла про історію Асоціації, перспективи взаємин української та американської банківських та платіжних систем, а також про процес реформування в Україні. Під час робочої поїздки до США Галина Хейло також зустрілася із Джоном Хербстом – екс-послом США в Україні та директором Євразійського центру Атлантичної ради.

Джерело: https://uaps.com.ua/ua/novyny/ukrayinska-asotsiatsiya-platizhnyh-system-vyslovyla-pidtrymku-nbu-ta-zapevnyla-u-stabilnosti-bankivskoyi-systemy-ukrayiny/