Кабмін затвердив порядок накладення штрафів на операторів грального бізнесу
Кабмін затвердив порядок накладення штрафів на операторів грального бізнесу

КРАІЛ отримала повноваження накладання штрафних санкцій на операторів грального бізнесу. Таке рішення 9 лютого прийняли у Кабінеті Міністрів України та затвердили відповідну Постанову №101.

Уповноважений орган проводить планові або позапланові перевірки операторів на дотримання вимог профільного законодавства, законодавства про рекламу та перевірки грального обладнання. Далі на підставі акту перевірок регулятор приймає рішення, накладати штрафні санкції або ні.

Комісія повинна повідомити гральний заклад про накладення штрафних санкцій впродовж 3 днів. Для накладання штрафу у КРАІЛ має бути обґрунтована причина. Оператори повинні сплатити штраф та протягом 3 днів повідомити про це регулятора. У разі несплати штрафу у зазначений термін, організаторам азартних ігор можуть скасувати ліцензію.

Рішення про накладання штрафу приймається більшістю голосів на засіданні КРАІЛ. Якщо голоси не набрали, розгляд застосування санкцій припиняється. При розгляді рішення про накладення штрафу гральний оператор може бути присутнім на засіданні Комісії, надавати пояснення, а також отримати копію рішення про штраф.