Звернення GC-UA щодо реклами азартних ігор
Звернення GC-UA щодо реклами азартних ігор

GC-UA звернулась до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо рекламної діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Одним з основних завдань GC-UA є здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства, як зі сторони державних органів, так і зі сторони операторів азартних ігор.

У зв’язку з тим, що підходи до реклами та спонсорства азартних ігор знаходиться на етапі формування, GC-UA узагальнила практики щодо застосування спонсорства й встановлення таких самих обмежень на цю діяльність, які узаконені у суміжній сфері алкогольного та тютюнового виробництва.

GC-UA зазначає у зверненні, що чинне законодавство України не має переліку ознак реклами та спонсорства, тому єдиним юридичним способом розмежування цих понять є правозастосування їх судами України.

3 метою захисту прав та законних інтересів учасників, GC-UA закликає державні органи, до сфери регулювання яких відноситься питання реклами, врахувати надані у цьому листі роз’яснення, з метою забезпечення правозастосування норм Закону «Про рекламу», встановлення рівних конкурентних умов на ринку організації та проведення азартних ігор.

Крім того, GC-UA рішуче виступає проти будь-яких проявів порушень законодавства України, всебічно підтримує боротьбу з порушеннями вимог законодавства.