В Угорщині дозволять працювати іноземним букмекерам
В Угорщині дозволять працювати іноземним букмекерам

Парламент Угорщини представив нове законодавство про онлайн-гемблінг, завдяки якому приватні оператори зможуть пропонувати свої послуги онлайн беттингу. При цьому державна монополія на ставки на спорт закінчиться. Іноземному оператору потрібно отримати дозвіл угорського регулятора азартних ігор.

Востаннє угорське законодавство про азартні ігри змінювали у 2014 році. За старими правилами наземним операторам було дозволено подавати заявки на отримання ліцензій на онлайн-ігри, але ставки на спорт надавала тільки Szerencsejáték Zrt – це державна компанія, яка володіла монополією на ринок ставок.

Зміни в законодавстві гемблінгу покликані посилити захист гравців, адже ринок стане більш конкурентоспроможним та відповідальним. Європейські оператори серйозно підходять до дотримання принципів відповідальної гри та захисту прав гравців, тому уряд вирішив зробити крок назустріч лібералізації ринку.

Оператори, які хочуть подати заявку на отримання ліцензії в Угорщині, повинні мати власний капітал у розмірі не менше 1 мільярда форинтів (3,2 мільйона доларів США). Збори коштуватимуть приблизно 600 мільйонів угорських форинтів (1,9 мільйона доларів США). Податкові ставки для операторів ще не визначені, але вони повинні гарантувати не менше 250 мільйонів форинтів (810 000 доларів США).