У Пекіні стартували зимові Олімпійські ігри 2022
У Пекіні стартували зимові Олімпійські ігри 2022

У п’ятницю 4 лютого відбулося офіційне відкриття зимової Олімпіади, яка цього року відбувається у Пекіні. Україну на XXIV зимових Олімпійських іграх представлять 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних перегонах, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, шорт-треку.

В Пекіні також представлено декілька нових дисциплін: вперше в історії зимових ігор спортсмени братимуть участь у змаганнях змішаних команд із фристайлу та жіночого бобслею. На Олімпіаду від України поїхали чотири олімпійські чемпіони: фристайліст Олександр Абраменко та біатлоністки Олена Білосюк, Юлія Джима, Валентина Семеренко.

Багато українських кіберспортсменів сподіваються і чекають, коли їхня дисципліна також буде включена до серії Олімпійських ігор. І незабаром це може стати реальністю: Міжнародний олімпійський комітет намагається залучити молодше покоління до спорту, для чого поступово запроваджує нові дисципліни. Наприклад, у літню Олімпіаду в Токіо включили карате, скейтбординг, серфінг та спортивне скелелазіння.

Перед літніми іграми в Японії МОК провели першу в історії «Олімпійську віртуальну серію» – це комп’ютерна імітація спортивних змагальних дисциплін. Віртуальні Олімпійські змагання проходили з 13 травня по 23 червня 2021 року. Ідею проведення віртуальних змагань підтримало міжнародне кіберспортивне товариство, а також федерації  FIFA, FIBA, ITF.

Нагадаємо, що з 7 вересня 2020 року в Україні кіберспорт визнано офіційним видом спорту.