Рік дії Закону про азартні ігри: результати та очікування 
Рік дії Закону про азартні ігри: результати та очікування 

Як заведено у вітчизняних чиновників, за результатами року прийнято проводити прес-конференцію, на якій звітують про результати роботи, проведеної за рік, і обговорюють перспективи, очікування та плани на наступні роки. Спробуємо в подібному форматі проаналізувати результати дії Закону про азартні ігри та очікування, що мають представники бізнесу від другого року роботи ринку.

Запуск легального ринку азартних ігор в Україні безумовно є найважливішим досягненням року дії Закону про азартні ігри. Такому результату передувала кропітка робота, що була проведена протягом року, перш за все мова йде про створення спеціалізованого уповноваженого органу у вигляді Комісії по регулюванню азартних ігор та лотерей, розробку та прийняття необхідної нормативно-правової бази, починаючи від ліцензійних умов для азартних ігор закінчуючи переліком грального обладнання, що підлягає сертифікації.

Більш детально хронологія найважливіших подій, що відбулися за рік:

Крім того за півроку з моменту запуску процедури розгляду та видачі ліцензій на організацію та проведення азартних ігор надходження до бюджету у вигляді ліцензійних зборів сягнули 1-го мільярда гривень.

Однак, варто зазначити, що поряд з успішним стартом процесу видачі ліцензій далеко не всі, передбачені законодавством, плани, цілі та заходи були реалізовані, що безумовно позначилось на кількості виданих ліцензій, інтересу з боку вітчизняних та іноземних інвесторів та в цілому на привабливості ринку азартних ігор для залучення іноземного капіталу. Основні з них розглянемо нижче: 

 

Створення спеціалізованого Фонду 

Закон про азартні ігри передбачає створення спеціалізованого Державного фонду, куди направлятиметься 50% коштів, отриманих від сплати ліцензійних зборів операторами азартних ігор, які, у свою чергу, будуть направлені на підтримку та розвиток медицини, спорту, освіти та науки. Однак, незважаючи на те, що законопроекти про створення подібного Фонду були зареєстровані у Верховній Раді, жоден з них не був поданий на розгляд до сесійної зали.

Як результат, Фонд наразі не створений і одна з головних цілей легалізації азартних ігор щодо додаткового фінансування соціально важливих сфер за рахунок сплати ліцензійних платежів не виконується.

Тому, сподіваємось, що з метою реалізації концепції легалізації азартних ігор та підтримки фінансування соціально важливих сфер, в найближчий час на розгляд Верховної Ради буде винесено законопроект про створення спеціалізованого фонду.

Прийняття змін щодо оподаткування грального бізнесу 

Одним з основних факторів, що в значній мірі гальмує розвиток ринку та відзначається як більшістю представників ринку, так і експертами, є високе податкове навантаження, що передбачено діючою редакцією Податкового Кодексу. В комплексі з високою вартістю ліцензій, які є одними з найвищих у світі, рентабельність інвестування та оперування у сфері азартних ігор викликає великі сумніви. Як наслідок, жоден іноземний оператор не отримав ліцензію, причини очевидні подібна ситуація не може бути привабливою для залучення іноземних операторів.

Саме тому, прийняття в першому читанні Законопроекту 2713-Д, який передбачає збалансування системи оподаткування діяльності з організації та проведення азартних ігор, є важливим сигналом як для вітчизняних, так і для іноземних інвесторів, що найближчим часом система оподаткування стане збалансованою, та як результат, більш привабливою для інвестування.

Прийняття законопроекту в чинній редакції в цілому сприятиме залученню іноземних операторів до оперування на території України, фінансуванню нових проектів у суміжних сферах економіки, таких як будівництво нових готелів та готельних комплексів, що в результаті дасть змогу примножити бюджетні надходження у вигляді ліцензійних платежів та отримання непрямих податків від інвестицій та розвитку суміжних галузей.

Як висновок 

Результат першого року легалізації азартних ігор в Україні можна вважати успішним, великий об’єм роботи та поставлених цілей були реалізовані. В той самий час, відсутність іноземних операторів та інвестицій у галузь на старті роботи ринку демонструє, що зроблено недостатньо та залишається багато роботи для повноцінного формування конкурентного та інвестиційно привабливого ринку, першочергово – це необхідність прийняття змін до Податкового кодексу направлених на збалансування системи оподаткування грального бізнесу.