GC-UA звернулась до КРАІЛ щодо рішення про затвердження Опису ідентифікаційної картки гравця
GC-UA звернулась до КРАІЛ щодо рішення про затвердження Опису ідентифікаційної картки гравця

GC-UA звернулась з листом до КРАІЛ щодо рішення про затвердження Опису ідентифікаційної картки гравця від 30.08.2021 №522 (далі – Рішення), яке має набути чинності 01.10.2021.

GC-UA категорично не підтримує відповідне Рішення, оскільки у разі набуття чинності воно може призвести до ускладнення роботи наземних гральних закладів.

Причиною цього є надто суворі вимоги до картки гравця (матеріали, ступені захисту тощо), оператори азартних ігор не зможуть виготовляти такі картки у гральних закладах, бо для їхнього виготовлення буде потрібен досить тривалий час. Оператори позбавляються можливості оперативної реєстрації гравців або заміни карток постійним клієнтам (за умови втрати попередньої). Адже це потребує часу та фактично зупиняє діяльність закладів грального бізнесу.

За основу вимог до картки гравця використовувалась постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року №1137 «Про затвердження зразка та технічного опису бланка службового посвідчення з безконтактним електронним носієм».

Але, оскільки ідентифікаційна картка та бланк службового посвідчення посадових осіб та працівників органів виконавчої влади – це різні речі, і мають різну сферу застосування така аналогія не може бути застосована.

GC-UA вважає, що таке Рішення суперечить Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», та має бути доопрацьоване або скасоване.

Ми вимагаємо внести зміни або скасувати відповідне рішення. Адже воно відчутно ускладнює роботу операторам азартних ігор, що є негативним аспектом для розвитку індустрії”, – зазначила виконавча директорка GC-UA Юлія Макарова.

Посилання на документ:

https://drive.google.com/file/d/12C0KGHNuPKe4VjWiRBJFPZennoJflaGy/view?usp=drivesdk